Koučing pre učiteľa

Učitelia, kto je tu pre vás?

Každý deň čelíte vysokému stresu. Preberáte učivo, riešite život v zborovni, a individuálne pracujete s deťmi. Musíte si všímať každého žiaka ako jednotlivca a zároveň zachovať ľudský, empatický, ale spravodlivý prístup. Ste tu pre žiakov, študentov, aj rodičov. Ale kto je tu pre vás? Koučing môže byť práve tým riešením, ktoré vám pomôže získať nadhľad, rovnováhu a návody, ako konať v rôznych situáciách. Naučte sa, o čo sa oprieť a ako kráčať ďalej s istotou a pokojom.

Objavte silu koučingu a nájdite podporu, ktorú si zaslúžite.

Koučing je rozhovor, ktorý má cieľ, pravidlá a má priniesť úžitok. Od bežného rozhovoru sa odlišuje tým, že pomocou správne kladených otázok pracuje kouč s partnerom – teda koučovanou osobou, dvojicou, alebo tímom tak, aby na konci rozhovoru bolo niečo inak ako na jeho začiatku. Ideálne, aby nastal posun smerom k želanej zmene, ktorú si koučovaný definuje.
  1. Kouč je zvedavý, lebo zvedavosť nahliada k novým možnostiam.
  2. Kouč je tichý, aby vám dal priestor premýšľať.
  3. Kouč kladie provokačné otázky, aby vo vás vybudil k akcii.
  4. Kouč je nestranný, aby ste mali pocit a možnosť rozhodnúť za seba.
  5. Kouč je partner, ktorý vás vypočuje, rozpráva sa s vami a neposudzuje, nehodnotí.
  6. Kouč nepreberá za vás zodpovednosť, iba vám ukáže možnosti, po ktorých môžete kráčať sami. Drží vás za ruku, svieti vám v tme, ale cestu vyberáte vždy vy. Preto kouč nikdy nemanipuluje a kráča s vami tam, kde ho pustíte.
  7. Kouč vám nebude radiť. Odpovede na otázky, ktoré si nesiete v sebe lebo vie, že najväčším odborníkom na váš život, ste vy sám.

Koučing je rozhovor, ktorý má cieľ, pravidlá a má priniesť úžitok, aby na konci rozhovoru bolo niečo inak ako na jeho začiatku. Ideálne, aby nastal posun smerom k želanej zmene, ktorú si koučovaný definuje.

Kategória: Značky: , , ,
Spôsob sedenia

Online ..│ ZOOM, Osobne │ Na adrese školy, Osobne │ V Power Coachingu v Bratislave

Power school

Vzdelávacia inštitúcia Power Coaching s.r.o. oprávnená k poskytovaniu
inovačného vzdelávania registrovaná pod číslom: 2023/1548:3-C2920 vydané dňa: 11.05.2023, vydané podľa § 56 ods. 1 a 4 zákona č. 138/2019 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní, o zmene a doplnení niektorých zákonov

KONTAKT

info@powerschool.sk

+421948168011

©  Power Coaching s.r.o. 2024  |  Created by Power Coaching